nedeľa 13. júla 2008

Curitiba

Tak sme nakoniec nasli noclah. A nie obycajny. Taky za 75 reas ktory nas doviezol az do Curitiby. Musim uznat ze taky komfort som v autobuse neocakaval. Este pred ochodom sme si stihli dat par piveciek s par ludmi z AIESEC Brazilia aby sa nam lepsie spalo. Cesta ubehla naozaj rychlo. Zaspali sme viacmenej okamzite.

Rano sme do curitiby dorazili tesne pred svitanim. Po chvilke cakania dorazil nas host Luiz u ktoreho budeme najblizsie dva dni byvat. Este pred tym ako sme isli k nemu domov sme si odskocili do prijemnej lokalnej pekarnicky na ranajky. Musim uznat ze jest na ranajky sisku plnenu kuracim mesom a juice z tropickych ovoci, je celkom zaujimava.

Po kratkych a vydatnych ranajkach sme sa pobrali k Luisovi domov. Tam sme podaktori dospavali a podaktori sa tulali po webe. Okolo obeda dozrel cas na vyjazd do mesta. Dnesnym tourgaidom bola Luisova sestra. Najprv sme isli na obed do obchodneho centra Shopping Estacio. Celkom priemny napad prerobyt historicku stanicu na obchodny dom. Ale inak sa v nicom nelisi od nasich obchodnych centier. Vela ludi, vela obchodov, vela zhonu... Po obede sme boli pozriet AIESEC kancelariu lokalnej pobocky. Ta bola tiez napraskana ako by boli zimne prazdniny :). V priebehu hodinky a pol sa tam okrem nas objavili este dalsi dvaja ludia.

Hned pri campuse v ktorom sidli AIESEC je pekna mestska botanicka zahrada a park. Naozaj velmi pekne miesto na odpocinok a relax. Len skoda ze sme sem neprisli relaxovat, ale cestovat :). Po prehliadke parku sme sa vybrali na prehliadku mesta. Teda aspon jeho hlavnej ulice na ktorej boli hlavne obchody. Za zmienku snad stoji pribeh, ako si dvaja superinteligentni chalani kupili namiesto syru listkove cesto. No co, tak sme mali na veceru olivy s chlebom :).

Vecer sme sa dohodli s Luisom, ze sa stretneme o 8mej v obchodnom dome Muller. Avsak v luisovi sa nezaprel juzansky pristup a stretli sme sa az o pol desiatej. No co... aspon sme mali prilezitost pozriet si dalsi obchodak. Po prichode Luisa sme sa vybrali do podniku zvaneho "Baba". Velmi priemny arabsky bar, kde podavaju aj vodne fajky a robia super jedla. Po par pivkach sme to vzdali a isli sa domov vyspat (poniektori sa vyspali uz aj skor :) ).

Žiadne komentáre: